Restaurare fotografii vechi si colorizare

Aveti fotografii rupte, deteriorate, vechi, cu pete, ingalbenite de vreme, gresit expuse? Nici o problema! Serviciile de editare foto, reconditionare, restaurare, retus imagine prin procesare digitala, ofera o noua sansa fotografiilor din colectia dumneavoastra.

 

Restaurare reconditionare fotografii 2

Astfel se curata, se repara, se elimina sau se adauga elemente, obtinand produsul final, care este de fiecare data, mai bun decat originalul.

Evaluarea fotografiilor este gratuita, astfel in cazul in care fotografia este irecuperabila, nu platiti nimic. Dupa procesare veti primi fotografiile reconditionate sau retusate pe suport digital si la cerere, printate pe hartie fotografica, albume foto carte, calendare, postere etc.

Indiferent de gradul de degradare, merita sa incercati. Plata serviciilor de restaurare-retus se face dupa vizualizarea online a fotografiilor restaurate. Optional fotografiile restaurate se pot inrama profesional cu rame metalice si passepartout.

 

Costurile se stabilesc in functie de gradul de uzura al fotografiilor (cereti oferta folosind formularul sau telefonic )

Restaurare reconditionare fotografii 1

 

 

 

 

 

 

Introducere

Cand trebuia sa ma decid ce fotografie voi utiliza in acest tutorial, m-am lovit de lipsa materialului pe care l-as fi putut utiliza in mod public. Fotografia furnizata este o poza de familie care mi-a fost trimisa avand o rezolutie de scanare oribila. Dar fotografia era exact ceea ce trebuia pentru acest tip de tutorial. Si rezultatul final iti va arata ca poti lucra si cu fotografii scanate in mod deficitar si poti obtine rezultate destul de bune.
Dimensiunea de printare este desigur limitata din cauza acestui aspect. Importanta prezentului tutorial este de a te ghida prin procedeu. Exista cativa pasi care trebuie oricum retinuti, dar niciodata nu ezita sa fii creativ si sa explorezi abordari diferite. Etapele care trebuie urmate sunt:
  • Fa o copie a originalului pe care vei lucra
  • Ajusteaza dimensiunea de care ai nevoie si decupeaza imaginea in asa fel incat sa nu actionezi in zone de care nu ai nevoie
  • Retuseaza / restaureaza zonele imaginii daca este necesar
  • Indeparteaza zgomotul si pattern-urile nedorite
  • Ajusteaza umbrele de accentuare si cenusiul (in cazul fotografiilor color vei ajusta si culoarea pielii)
  • Ajusteaza luminozitatea si contrastul
  • Sharpen

Restaurare reconditionare fotografii Oradea,Cluj,Timisoara,Bucuresti

 

De asemena oferim serviciul de colorizare a fotografiilor alb negru.

COLORARE FOTOGRAFII sau colorizare foto, cum mai este numit procesul de colorare poze, este una dintre cele mai delicate intervenții ce țin de editare foto. Adăugarea culorii este o treabă cât se poate de complexă și necesită ochi, talent, răbdare și foarte, foarte multe cunoștințe tehnice. Abia după aceea intervine și experiența.

ORICE FOTOGRAFIE ALB-NEGRU SE PRETEAZĂ PENTRU COLORARE FOTOGRAFII?
Nu chiar. Pentru ca o colorare poze să aibă rezultate satisfăcătoare, trebuie ca imaginea să aibă ceva calitate. Nu doar să se fi păstrat bine poza originală, ci să fi fost făcută de un fotograf priceput. Imaginile acelea impresionate pe care le găsește Google atunci când cauți colorare poze sau colorare fotografii sunt colorizări de fotografii alb-negru de rezoluție mare, făcute de fotografi profesioniști.

Asta nu înseamnă că unele poze nu pot fi colorate! Orice poză, oricât de grav deteriorată ar fi, odată scanată poate fi folosită pentru colorare poze, numai că rezultatul o să fie ceva mai modest. Unul dintre trucurile folosite de noi este că la pozele de rezoluție mică punem culori semi-saturate, pentru ca imaginea să nu arate prea artificial.