De ce sa angajezi un profesionist

De ce sa angajezi un profesionist ? Mai exact un fotograf profesionist

Azi vrem să vorbim despre motivele pentru care merită să alegeţi profesionistul înaintea tuturor – a rudelor cu aparate mari, negre şi impresionante, a prietenilor care vă fac poze gratis sau a voastră înşivă. Nu vrem să fim înţelese greşit – nu avem nimic cu cei menţionaţi. Doar că, dacă vreţi ca evenimentele importante din viaţă să fie capturate pentru viitor cât mai bine, atunci mergeţi pe mâna profesionistului.

Fie că e vorba de nuntă, botez sau şedinţa foto de familie, alegerea unui fotograf profesionist este esenţială. Doar aşa veţi avea imagini pentru mai târziu care vor reflecta frumuseţea momentului.

Cu siguranţă nu vreţi să rataţi acel moment. Pentru a nu avea surprize neplăcute când vă veţi privi pozele, noi avem câteva sugestii:

1) Uitaţi de persoanele care fac foto-video în acelaşi timp! Chiar dacă fotograful cu care vorbiţi insistă în privinţa filmării sau invers, trebuie să aveţi în vedere că momentele unui eveniment nu pot fi surprinse de aceeaşi persoană atât în imagini cât şi pe video, în acelaşi timp. Sau dacă se întâmplă asta, calitatea sigur va avea de suferit. Gandiţi-vă la următorul aspect: ce va face omul-bun-la-toate – va filma sau fotografia momentul în care copilul e botezat? Nu aţi vrea să aveţi şi pozele şi filmul acelui moment important?

2) Uitaţi de aparatele performante din familie! Un aparat de zeci de mii de lei NU te face fotograf. Nu ele fac treaba, ci omul care le manevrează. La fel cum nu foarfeca face ca o tunsoare să fie reuşită sau un dezastru, ci stilistul care o mânuieşte! Pentru a te forma ca fotograf profesionist este nevoie de multă muncă şi învăţare, cursuri practice, investiţie financiară serioasă şi mult exerciţiu. Pune una lângă alta imaginile făcute de tine cu un aparat performant şi cele făcute de un fotograf profesionist. De la încadrări până la editare, vei vedea multe diferenţe!

3) Uitaţi de prietenii amatori! Nunta, botezul, aniversările, toate sunt evenimente importante. Un fotograf profesionist are zeci de evenimente de acest gen la activ. Va fi pe fază când copilul este scufundat în cristelniţă, când va sufla în lumânări sau când îi este tăiat moţul. Prietenul amator a mai participat la câteva evenimente, dar ştie el să regleze lumina fără să piardă clipa în care se întâmplă ceva important? Ştie un amator ce setări să folosească pentru ca tu să ai poze clare şi reuşite? Are ochiul format să analizeze totul în fracţiune de secundă pentru a nu pierde momentul şi pentru a-l fotografia cât mai bine posibil? Vede micile detalii care dau un farmec aparte evenimentului vostru? Dacă poate să facă toate astea şi voi să fiţi uimiţi de frumuseţea imaginilor şi a faptului că nici măcar nu aţi simţit aparatul aţintit asupra voastră, atunci mergeţi pe mâna lui. Dacă nu, alegeţi profesionistul!

4) Uitaţi de invitatul-fotograf! Chiar dacă este fotograf profesionist, persoana alege să fie invitat la eveniment, şi nu angajat! Când participă ca invitat, gândul îi este la ce se întâmplă, nu la setări şi la cum să surprindă cât mai bine momentul. Şi chiar dacă are aparatul la el/ea, va fotografia ce îi place şi când vrea, fără să fie constrâns de un contract. Se întâlneşte cu prietenii, este atent la familie, dă mâna cu invitaţii şi se bucură de moment. Prin urmare, pierde esenţialul şi nu e deranjat de asta. Un fotograf angajat pentru a surprinde evenimentul nu e implicat emoţional şi vede totul cu ochi de profesionist. În plus, pentru asta e plătit. El e chemat acolo special pentru a capta amintiri frumoase pentru voi.

5) Uitaţi de preţuri mici! Chiar dacă este o pasiune, fotograful profesionist din asta trăieşte. La fel cum medicul, avocatul sau învăţătorul trăiesc din pasiunile lor. Nu uitaţi că plătiţi amintiri pe care le veţi avea pentru toată viaţa şi care vor deveni moştenirea generaţiilor următoare. Fotografiile de la nunta bunicilor şi a părinţilor sunt cele mai preţioase pentru noi, pentru că avem dovada unui eveniment minunat pentru cei dragi nouă, la care nu am fost prezente. Dar prin imagine, putem ajunge acolo.

Până la urmă alegerea unui fotograf profesionist este dovada faptului că, pentru voi, amintirile contează. Doar aşa peste ani şi ani veţi răsfoi albume cu imagini de poveste, care vă vor trezi amintiri şi emoţii la fel de frumoase şi de vii ca cele din acea zi. Puneţi accent pe amintirile voastre şi ale celor dragi vouă.

photoline studio fotograf nunta oradea

 

 

 

 

 

 

 

De ce sa angajezi un profesionist ?

Este intr-adevar necesar  la nunta ta ?

Doar tu poti raspunde la aceasta intrebare. Dar gandeste-te ca nunta ta este atat un eveniment extrem de important si irepetabil cat si o investitie majora in viitorul tau.

Exista mirese care considera ca fotografiile la nunta pot fi realizate si de catre rude sau prieteni, dar aceasta impresie persista doar pana dupa nunta, cand vad rezultatele.

Bineinteles ca si fotografii amatori pot realiza fotografii reusite, uneori chiar extraordinare. Este la latitudinea ta sa te bazezi pe noroc. Dar un fotograf de nunti profesionist va realiza fotografii de calitate de fiecare data.

Fotografia de nunta este o disciplina dificila deoarece fotograful se confrunta intr-un timp scurt cu o seama de situatii diferite, de la realizarea de portrete si grupuri in plin soare sau in lumina difuza, pana la fotografierea ceremoniei intr-o biserica destul de slab luminata.

Caracterul nerepetabil al nuntii nu face decat ca pretentiile sa fie mai mari iar erorile de orice fel de netolerat deci angajarea unui fotograf de nunti profesionist este o polita de asigurare impotriva neprevazutului.

Fotograful profesionist a fotografiat suficiente nunti pentru a cunoaste momentele importante si a sti cum sa rezolve din punct de vedere fotografic fiecare situatie in parte. Echipamentul sau este bine cunoscut si verificat iar fotograful nu va ezita in luarea hotararilor de ordin tehnic in timp ce fotografiaza.

De asemenea, un fotograf de nunti profesionist nu va ramane fara baterii sau carduri de memorie pentru aparatul digital in mijlocul evenimentului, nici nu va micsora rezolutia fotografiilor pentru a mai “inghesui” cateva poze pe unicul card din camera.

In plus, orice fotograf de nunti serios va avea aparatura de rezerva pentru cazul in care un aparat de fotografiat, obiectiv sau flash se va defecta in timpul nuntii tale. Acest lucru este extrem de important, nu conteaza cat de profesionala sau de scumpa este aparatura unui fotograf, orice echipament se poate defecta in cel mai nepotrivit moment.

photoline studio fotograf nunti oradea

 

 

 

 

 

 

Pentru că imaginile sunt singurele care rămân după ce totul a trecut!

Sursa :danagrozescu