Curatare senzori foto/video

Share & Like
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Curatare senzor foto pentru camere foto DSLR/mirroless si pentru camere video.

Orice aparat foto digital cu obiective detasabile prezinta riscul ca praful, stropi de ulei sau alte particule sa ajunga pe suprafata senzorului CCD/CMOS la fiecare schimbare a obiectivelor. Odata cu aparitia tehnologiilor de auto-curatare cu ultra-sunete si vibratii a senzorilor foto, problema prafului s-a diminuat dar, in timp, necesitatea curatarii “mecanice” a senzorului nu a fost inlaturata.

Cum se determina daca senzorul foto necesita curatare ?

Indreptati obiectivul spre o suprafata complet alba (o coala de hartie sau un perete), neteda, curata si uniform iluminata. Setati modul de lucru pe prioritate de diafragma sau pe manual si alegeti o diafragma de lucru f/16 sau mai inchisa (in functie de obiectivul pe care il folositi). Faceti cateva fotografii si apoi descarcati imaginile astfel obtinute pe un calculator.

La o examinare atenta, veti putea observa firele de praf sau ulei ce abunda pe senzorul aparatului de fotografiat, asa cum se pot vedea si in imaginile de mai sus.

Cum se curata senzorul foto de dumneavoastra:

Accesati meniul aparatului si alegeti functia de curatare automata a senzorului. Activati functia si apoi repetati procedura de test pentru a vedea daca praful a fost inlaturat. Daca dupa acest test cantitatea de praf a scazut, va puteti considera norocos. Cel mai probabil nu mai aveti nevoie sa actionati mai departe pentru inlaturarea prafului.

Ce unele se folosesc pentru curatarea senzorului foto ?

Pentru curatarea senzorului foto, PhotolineStudio foloseste solutii si unelte profesionale de la VDust (Visible Dust) (solutie de curatat, spatule, spray cu aer comprimat, pompita de aer, etc.),se lucreaza in mediu curat fara aprticule de praf.

Optional, PhotolineStudio poate curata si suprafata exterioara a pentaprismei optice (pentraprisma de vizare) si a geamului oglinzii.

WetCleanint_D

 

Cat costa curatarea senzorului foto ?

Pretul standard pentru curatarea unui senzor este de 120 -250de lei dar poate varia in functie de nivelul de incarcare cu praf si ulei al senzorului.

Pretul standard pentru curatarea suprafetelor exterioare a geamului oglinzii si a pentraprismei este de 150 de lei dar poate varia in functie de nivelul de incarcare cu praf.